HAVEN

Na het betalen van die heerlijke pizza rep je je naar de haven. Romulus wist je te zeggen aan welke steiger en bij welke boot je moest zijn. Nog even en dan ben je opnieuw een vrij man! Je moet je haasten, want de zon komt al stilletjes op. Weldra zal de zon weer hevig branden.

Daar is de boot! Je weet zeker dat het de juiste is. Maar, oh, nee! De boot hangt aan de meerpaal vast met een ketting met daaraan een cijferslot. Daar heeft Romulus helemaal niks over gezegd! Je weet de code voor dit slot helemaal niet! Je hele plan dreigt in het water te vallen; al die moeite voor niks! Je zal terug als een gladiator je dagen moeten slijten met uitputtende en levensbedreigende gevechten in het Colosseum.

De moed zakt in je schoenen en je laat je neerploffen naast de boot. Het wenen staat je zo dicht bij ... de zon schijnt alweer fel en je veegt het zweet van je voorhoofd.

Opeens valt je oog op je arm ... de tattoo die je jaren geleden, toen je nog een vrij man was, liet zetten blinkt van het zweet. Wacht eens ... er gaat een lichtje branden ... dat bord langs de weg, van dat Chinees restaurant ... Wat stond daar ook alweer op ?? Juist! "Stroop je mouwen op". Dàt is het! De code van dat dekselse cijferslot staat gewoonweg op je arm!